Velen van ons kennen het uit eigen ervaring…
De liefde tussen een baasje en een huisdier is één van de mooiste dingen in het leven om mee te mogen maken. Des te verdrietiger is het dan ook als een geliefd huisdier overlijdt.
Omdat wij vinden dat het verlies van een huisdier, net als dat van een dierbaar mens, een enorme impact op een mensenleven kan hebben en dat daar liefdevol en met respect mee moet worden omgegaan, hebben wij recent ons uitvaartcentrum voor huisdieren geopend.
Een centrum met nét dat beetje meer. Omdat ook wij weten dat het verlies van een geliefd huisdier rouw kent. Een luisterend oor; een kopje koffie of thee; tijd nemen voor het afscheid. Met medegevoel en ons realiserend hoe dierbaar en belangrijk een huisdier voor iemand geweest is.
Kortom, juist dat beetje extra dat zo enorm belangrijk is als je je lieve maatje, na zoveel jaren samen, weg moet brengen.
Wij, van DierenUitvaartCentrum Goes, willen u in deze moeilijke tijd graag tot steun zijn.
Na een overlijden komt, naast het verdriet, dan de vraag: “wat doen we met het lichaam van ons levensmaatje?”.
Vroeger was er de keuze tussen achterlaten bij de dierenarts, begraven of cremeren. Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid een overleden huisdier te laten resomeren. De wetenschappelijke naam voor dit proces is Alkalische Hydrolyse.
Resomeren, ook wel “watercremeren” genoemd is sinds korte tijd in Nederland voor dieren toegestaan. Resomeren is een langzaam, zacht en vriendelijk proces dat een lichaam in een tijdsbestek van ongeveer 20 uur oplost in warm stromend water, waaraan een kleine hoeveelheid alkalisch materiaal is toegevoegd.
Het proces is vergelijkbaar met de ontbinding van het lichaam als het aan de aarde wordt toevertrouwd. Het ontbindingsproces vindt namelijk op exact dezelfde wijze, alleen in dit geval versneld, plaats. Wat overblijft is een zacht, wit poeder dat niet wordt verontreinigd door roetdeeltjes, koolstof of andere vervuiling die ontstaat door vlamcrematie.
Aan het eind van het proces zijn de chemicaliën volkomen uitgewerkt en uit het water verdwenen. Het resterende water is dan dusdanig schoon dat dit gebruikt kan worden om bijvoorbeeld planten mee te bewateren of de vijver mee aan te vullen. De voedingsstoffen die nog in het water aanwezig zijn worden dan opgenomen door de natuur.
Resomeren is een 100% milieuvriendelijk proces.
Immers, in tegenstelling tot vlamcrematie wordt er geen gebruik gemaakt van gas, en er is dan ook geen CO2-uitstoot. De elektriciteit die nodig is om het water te verwarmen wordt duurzaam opgewekt door de ruim 100 zonnepanelen op ons dak.
Resomeren is op een veilige, zachte, respectvolle manier afscheid nemen van het lichaam van een geliefd maatje.
Als één van de eersten in Nederland bieden wij deze mooie, milieuvriendelijke mogelijkheid in Zeeland aan.
Laten we samen meewerken aan een respectvol afscheid
van onze lieve huisdieren en aan een gezond milieu.